Дивитися каталог Казанів
Комбіновані казани
Комбіновані казани

від 4,5 до 40 л.
Дивитися каталог
Напівполіровані казани
Напівполіровані казани

від 4,7 до 41,7 л.
Дивитися каталог
Поліровані казани
Поліровані казани

від 4,7 до 41,7 л.
Дивитися каталог
Чорні казани
Чорні казани

від 4,7 до 19 л.
Дивитися каталог

Афганський казан, або як готувати страви в 2 рази швидше

Афганський казан це новинка на ринку Україні. Він дуже популярний в Афганістані, а також далеко за його межами. Купуючи казан Ви зможете користуватися ним у будинку на плиті, а так само на вулиці поставивши його на мангал або у вогнище.



Що таке афганський казан?

Батьківщина цього виробу - Афганістан, по суті це скороварка з кришкою, що герметично закривається, це і є головна відмінність від простого казана. Із за такої конструкції навіть жорстке м'ясо можна приготувати до ідеального стану протягом 1-ї години.

Використовувати казан можна як на плиті так і на мангалі, також його можна ставити у вогнище. Він ідеально підійде людям що захоплюється походами, риболовлею, полюванням а також любителям заміського відпочинку.

На казані є дві бокові ручки для Вашого комфорту, з верху на стінках є дві петлі, вони потрібні для фіксації ручки з гвинтовим затиском, яка опускається по центру і притискує герметично кришку.

На кришці розміщені клапани скидання тиску, їх конструкція досить проста, в кришці по різьбленню укручений штуцер з отвором на нього надівається розпилювач  з конусним кінцем який закриває отвір на штуцері. При підвищенні температури росте тиск і розпилювач підкидає вгору (відбувається скидання тиску).

Також є аварійний клапан він розрахований на більш високий тиск (приблизно 2 атм.) і спрацьовує украй рідко, тільки у тому разі коли казан тривалий час знаходиться на сильному вогні.

Робочий тиск в казані 1,5 атм. і температура 120 градусів.

Оригінальні афганські казани

Оригінальні казани зроблені виключно з харчового алюмінію. Товщина стінок від 8 до 12 мм залежно від місця. Діапазон об'ємів від 3 до 80 л.

На коробці має бути інформація про виробника, а саме єдиний завод який робить оригінальні казани - RASHKO BABA Ltd!


Чи є Плюси і мінуси?

Як і у будь-якого іншого товару, у цього казана мають бути переваги і недоліки

Переваги

Недоліки

  • Можна використати на відкритому вогні так і на плиті;
  • Заощадження часу в 2-3 рази швидше готує будь-які страви;
  • Розварює навіть найжорсткіше м'ясо;
  • Завдяки тому що їжа не має контакту з повітрям, продукти зберігаю свій колір і корисність;
  • Великий асортимент і вибір об'ємів;
  • Можна готувати будь-які страви, супи, тушковані, варені, смажені і т.д;
  • Міцність. Матеріал не б'ється і не гнеться при транспортуванні. 
  • Не дешева ціна (в середньому 2 500 грн залежно від об'єму);
  • Проблематичність придбати не підробку, оригінальні казани продають декілька компаній по всьому світу;
  • Теоретичний ризик вибуху від надлишку тиску при використанні не оригінальної продукції або казана з дефектами.



Як використати казан

Є декілька варіантів використання:

В якості каструлі. Не закриваючи кришку готуєм страву на плиті або мангалі.

Як сковороду. Можна заздалегідь робити обжарювання продуктів наливши олію, при цьому не обов'язково одягати кришку.

Як скороварку. У цьому варіанті ми закриваємо кришку (закручуємо її гвинтом) і додаємо в казан воду або страва готується у власному соку на мангалі, плиті або вугіллі.

Як простий казан. Без кришки або з нею в тих же варіантах що і вище (на мангалі, вугіллі, плиті).

Дуже зручно що можна поєднати усі ці варіанти при приготуванні однієї страви. Можна розпочати з варіанту сковороди, провести обжарювання м'яса і інших інгредієнтів, після додати овочі і спеції закрити кришку казана і доготовувати на маленькому вогні.

По закінченню готування з казана потрібно спустити пару і перемішати продукти, ставимо казан на землю під кутом 30 градусів і починаємо катати його по сторонах.

Техніка безпеки

Афганський казан працює під високим тиском, тому дуже важливо дотримуватися цих правил при експлуатації:

  • Найважливіше це використати оригінальну продукцію заводу RASHKO BABA Ltd, інші виробники просто копіюють оригінал, виготовляють низькоякісний продукт який реально несе небезпеку при його експлуатації.
  • Перед початком експлуатації уважно оглянете казан, дуже ВАЖЛИВО щоб на ньому не було механічних ушкоджень (тріщин, вм'ятин від удару і т.д)
  • Висока температура. Не рекомендується залишати казан на великому вогнищі тривалий час. Варто контролювати цей процес, як тільки клапана почали стравлювати пар потрібно послабити вогонь, не потрібно допускати ситуації щоб клапана сильно стравлювали пар або спрацьовував аварійний клапан. У цій ситуації як вже було сказано, краще ослабити вогонь або зняти казан на якийсь час що б він охолов, після продовжити приготування.
  • Не закручуйте дуже сильно кришку гвинтом, у кінці із за цього буде важко її відкрити.
  • Перед відкриттям кришки, треба ОБОВ'ЯЗКОВО спустити увесь тиск, для цього треба зняти казан з плити або мангала і відкрити клапана скидання тиску до повного припинення спуску пари з них, після чого кришку можна відкривати.
  • Контроль під час готування. Рекомендуємо не залишати казан без нагляду під час готування це потрібно для контролю і коригування тиску.
  • Казан не можна заповнювати під саму кришку! Закладку потрібно робити приблизно на 80%, інакше шматочки їжі можуть під впливом високого тиску засмічувати клапана

Дотримуючись усіх вищеперелічених рекомендацій, їжа приготується без неприємних наслідків і обов'язково порадує Вас своїм смаком.

Ось що буває коли казан залишають на сильному вогні на тривалий час з мінімальною кількістю води.

  

Як доглядати за Афганськими казанами і підготовка перед експлуатацією

Афганський казан важливо тримати сухим і чистим!

  • Якщо в ньому залишаться шматочки їжі, вони можуть створювати бродіння, яке в подальшому буде псувати смак основної страви а також вони можуть перекривати вихід пари.
  • Перед початком експлуатації казан необхідно добре вимити з миючим засобом.
  • Після чого налийте в нього 2-3 л. води закрити кришку і прокип'ятіть  5-10 хв.
  • По закінченню спускаємо пар; Наступний крок злити воду і витерти насухо казан.
  • Залити в нього 200 мл. соняшникової олії і нарізувати велику цибулину, закрити кришку і провести обжарювання 5-10 хв.
  • По закінченню спускаємо пар і прокручуємо казан під кутом в різні боки що б олією змастити усі стінки казана, потім зливаємо вміст;
  • Після цієї процедури казан готовий до використання, проте ми рекомендуємо приготувати першу "тестову" страву наприклад якусь не недорогу кашу, це необхідно для повної локалізації технічного запаху нового виробу.

Казан потрібно мити після кожного готування, для цього можна використати звичайний миючий засіб.

Застосовуйте м'яку губку для миття посуду, оскільки інші матеріали можуть пошкодити казан.Також незабувайте мити клапана тиску.

Що б повернути блиск металу, що потемнів, користуються окропом і лимоном.

Треба вижати 1-2 лимони додати 1л. води і прокип'ятити усе це в казані, після злити усе це.

Як вибирати казан?

Головне питання це об'єм. Абсолютно усі афганські казани менше від заявленого об'єму приблизно в 1,5-2 рази залежно від моделі. Цей пов'язано з тим що місткість вказана в персидських одиницях і при перекладі в літри не зробили конвертацію.

Ось таблиця з реальними показниками:


Казан модель, л
Фактичний об'єм, л

5

4-4,7

8

5-6

10

8-8,5

15

10-11,5

20

12-14

30

17-19

50

26-29

80

40-42


Що б зрозуміти який все-таки казан вибрати потрібно знати на яку кількість людей Ви хочете готувати.

З практики можемо сказати що казана на 10л. вистачає на компанію з 8-10 людей, таку ж формулу можна застосувати до інших моделей.

Також необхібно зрозуміти де Ви експлуатуватимете казан, від цього залежить який вид Вам потрібний

Види казанів

Полірований

Цей варіант ідеально підійде для використання на відкритому вогні, за ним легко і просто доглядати;

Чорний

Ця модель прекрасно підійде для використання в домашніх умовах на плиті, бажано не використати на відкритому вогні;

Напівполірований

Оптимальний варіант для використання як на вогнищі так і на плиті, із за високої полірованої частини догляд за казаном не займає багато часу і зусилля;

Комбінований

Найпопулярніша модель, єдина яка відрізняється формою від інших, завдяки цьому за рахунок ширшого дня в ньому можна проводити обжарювання з подальшим готуванням. Модель також підійде як для відкритого вогню так і для плити.

Поради наших постійних клієнтів

Наші постійні клієнти рекомендують вносити спеції в самому кінці процесу. Це пов'язано з тим що при високому тиску і великій температурі в герметичній місткості приправи розкриваються швидше чим в звичайній каструлі.

Якщо Ви готуєте більше години, то деякі приправи рекомендуємо застосувати після закінчення приготування, після чого повторно закрити кришку і витримати декілька хвилин.

Підведемо підсумок

Афганський казан це універсальна скороварка. Він стане прекрасним помічником для кожної господині і дивовижним подарунком чоловікові.

При дотриманні усіх правил експлуатації, казан прослужить десятки років і радуватиме Вас смачними стравами.

Купуйте тільки оригінальні казани у офіційних продавців. Остерігайтеся підробок на неперевірених ресурсах!

Ми, компанія Афганський казан Україна, єдині ексклюзивні представники заводу RASHKO BABA Ltd в Україні. Усі казани які ми реалізуємо, перед відправкою Вам проходять перевірку на безпеку! Ми продаємо і доставляємо по всіх містах України: Дніпро, Вінниця, Харків, Одеса, Львів, Черкаси, Тернопіль, Житомир, Полтава, Рівне, Донецьк, Запоріжжя, Кропивницький, Луганськ, Луцьк, Миколаїв, Ужгород, Херсон, Хмельницький, Чернігів, Чернівці, Івано-Франківськ, Суми і т.д.



Не економте на своїй безпеці, купуйте якісну продукцію на офіційних сайтах

    1. https://www.afgankazan.kiev.ua/
    2. https://afgankazan.com.ua/
    3. https://www.facebook.com/afgankazan.com.ua/
    4. https://www.facebook.com/afgankazan.kiev.ua/
    5. https://www.instagram.com/afgankazankyiv/
    6. https://www.instagram.com/afgankazan.com.ua/
    Часто задавані питання:

    Ми єдиний ексклюзивний представник заводу Rashko Baba LTD

    Наш офіційний партнер:

    https://www.afgankazan.kiev.ua/

    Асортимент від 5 до 80 л. Всі афганські казани мають об'єм менше заявленого в назві.

    Уважно дивіться в характеристиках точну інформацію!

    Не ризикуйте своєю безпекою! Купуйте тільки оригінальний товар

    Інструкція:

    https://afgankazan.com.ua/image/pdf/instr_afgankazan.pdf

    є питання?